Astrologie

Věda stará jako lidstvo samo. Dokážeme ji dát moderní kabátek tak, aby nám dokázala sloužit i v extrémně rychle vyvíjející se společnosti? 

Astrologie

Spousta z nás někdy narazila na týdenní nebo dokonce i denni horoskopy v novinách a časopisech. Často můžeme slyšet, že "on je beran" a tak jde hlavou proti zdi a nebo že "ona moc nemluví", protože je ryba. Ale pak tu máme dalšího "berana", kterému se proti zdi moc nechce a "rybu", která pusu nezavře. Astrologie se dostává do podvědomí čím dál většímu množství lidí. Více lidí zjišťuje, že "horoskop"není jen sluneční znamení, že jejich osobnost tvoří další planety a objekty, které mezi sebou vytváří aspekty, že jejich horoskop tvoří systém domu, kterému vládne některé ze znamení a proto se můžeme v různých oblastech života chovat jinak. Někteří lidé tak konečně přijdou na to, proč třeba se svým slunečním znamením vůbec nesouzní, zatímco s jejich ascendentem se naprosto ztotožňují.

Astrologie nám ukazuje nekonečné možnosti poznání sebe sama, našeho potenciálu, našich silných stránek, které můžeme využít k překonání toho, co nás může v životě brzdit. Už dávno nemáme k dispozici jen vědomou část naší osobnosti, ale máme přístup i do grafu té nevědomé, to naprosto mění kurz toho, kam astrologie směřuje. Nepodceňujte sílu poznani sebe sama. Vědomí toho, že víme, je zdrojem změny. Teprve když problém pojmenujeme, tak ho můžeme začít řešit. Z psychologického hlediska nám astrologie dává nástroj, jak se vyznat v sobě, jak pojmenovat to, z jakých vrstev se skládá naše osobnost. Astrologicky výklad pak může sloužit jako forma terapie.

Pokud vás ještě navíc láká spiritualita, věříte ve "vesmír", máte pocit, že vaše duše si sem přišla něco odžít, věříte ve vnější moc ale zároveň chcete mít svobodnou vůli a nechcete věci nechat jen tak plynout ale chcete se aktivně podílet, pak vám astrologie otevírá úplně novou úroveň poznání. Astrologie byla vždy vědou úzce spojenou s osudem, až v posledních letech se začíná astrologie více vnímat z psychologického hlediska jako nástroj osobního rozvoje. V minulosti bylo naprosto běžné, že vládci zemi dělali důležitá rozhodnutí na základě postavení hvězd.

Astrologie je spojována s vnější silou, s osudem danými událostmi a karmou. V dnešní společnosti vnímáme karmu jako něco negativního, říkáme "to je karma" "mám špatnou karmu" když se nám nedaří, ale karma je ve skutečnosti i to pozitivní - je to reakce na naše chování a činy, ne v souladu s tím "co se má a nemá" ve společnosti, ale v souladu s evoluci naší duše.Pokud vnímáme naší duši jako něco, co prochází životy, aby se v každém z nich něco naučila, pak na základě toho, co už se naučila a co ještě ne - se budou dít události v našem životě. A pokud díky astrologii máme možnost vidět, co se naše duše naučila a co se naučit ještě musí - pak naší duši můžeme aktivně pomocí v evoluci a vnímat karmu jako nástroj této evoluce.

I proto se tyto stránky a stejnojmený instagramový profil jmenuje (za) žij karmu. Nemusíme karmu jen zažívat a pasivně čekat, co se stane a kdy přijde změna. Můžeme  karmu aktivně žít, využít všechny prostředky, které moderní společnost nabízí a být součástí vaší evoluce ✨

Nevědomá část osobnosti

Pojďte se spolu se mnou ponořit do revolučního nástroje astrologie

Astrologie je fascinující a to, co dokážeme díky ní zjistit nám může pomoci navigovat naši životní cestu. Asi tou největěší kritikou astrologie je argument, že její dosah je limitující, že osobnosti jsou natolik různorodé, že není možné, aby stačil pouze jeden "graf". A skutečně, naše osobnosti jsou komplexní, někdy velmi těžko pochopitelné s paradoxními charakteristikami. Pokud máme ale nástroj, který nám může pomoci ještě více do tohoto labyrintu proplout a získat více informací, tak proč ho nevyužít? 

 

Tím nástrojem je radix nevědomé části osobnosti, našeho podvědomí, nebo také našeho prenatálního období. Tento graf v sobě nese tendence, charakteristiky a motivy,  které nám nemusí být hned zřejmé, to ale neznamená, že neexistují. Tento radix reprezentuje období zhruba posledních 3 měsíců těhotenství, tedy posledních 3 měsíců před vaším narozením.

Jak vygenerovat nevědomou část osobnosti?
Generování této části osobnosti je maličko komplikovanější než radix vědomé části. 

1. krok. Jděte na www.mybodygraph.com

2. krok - zaregistrujte se, a vygenerujte si svůj profil Human Design

3. Jakmile toto máte, pak najděte záložku "properties"

4. V této sekci pak najděte "design date" toto je váš datum a čas nevědomé části osobnosti. Tady na příklady vidíte, že je to zhruba 3 měsíce před narozením.

5. Toto ale není všechno, protože design date je ve tvaru UTC je nutné ho "přehodit" do lokálního času, pro Česko a Slovensko je to většinou plus jedna hodina, ale lehce si to překontrolujete na astro-seek nebo najdise.

6. Jděte tedy na astro-seek,com nebo najdise.cz a zadejte design date jako kdybyste si generovali svůj normální radix